Bjuda in till barnkalas

Alla har gjort det och fler kommer att göra det. Bjuda in till barnkalas! Det årliga återkommande fram till att barnen kanske uppnått en viss ålder och vill ordna detta själv. Det kan kräva en hel del planering som förälder för att få ihop detta och här får ni några bra tips.

Planeringen av barnkalaset

Det första som ska tänkas på är planeringen för ett ultimat barnkalas. Börja alltid med att planera väl, då kommer ni att fram tills kalaset veta vad som behöver göras. Skapa en lista på det som är viktigt och behöver göras innan  själva dagen D. Se till att i god tid skicka ut inbjudningar till gästerna. Var noga att skriva ned allt av vikt på inbjudningen så föräldrar vet var kalaset är, när det startar och när det slutar. Skriv också ditt telefonnummer som de kan ringa om de undrar över något.

Utformningen av barnkalaset

Själva kalaset kan sedan med fördelar delas upp i olika perioder. Beroende på åldern på barn så kan de se lite olika ut. Men det tar alltid en stund innan alla är på plats och kalaset kan börja. Då kan det vara bra att ha någon form av aktivitet där alla kanske inte behöver vara med. Låt inte varje period vara allt för lång, det kan räcka med en kvart så vill barnen göra något annat. Ha alltid någon lek eller tävling i reserv att ta till om det skulle behövas. Se till att alla barn har det trevligt och att de får vara med i allt som händer.