Planera och förbereda nyårsfesten

Om du ska ha nyårsfest är det klokt att bjuda in människor i god tid, så de inte hinner göra upp andra planer. Att fira in det nya året är stort för många och Nyårsafton har i Sverige firats sedan lång tid tillbaka. Det finns en del tips för nyårsfesten som vi vill dela med oss av för att ert firande ska bli så bra som möjligt.

Dukning och dekorationer

På nyår ska det vara glammigt och dukningen ska helst vara extra fin. Att ha bordsplacering kan få folket att lära känna nya människor, sätt gärna en nyårshatt vid varje plats för att göra det extra festligt. Få den rätta stämningen med ballonger och konfetti, gärna i silver eller guld. På Nyårsafton är det ofta all-in som gäller, ju festligare desto bättre. Använd fantasin för att göra dekorationerna så bra som möjligt.

Mat och dryck

Även maten brukar vara lite lyxigare på nyår och om du själv ska fixa maten är det klokt att servera såväl förrätt som huvudrätt och efterrätt. Skaldjur är en vanlig förrätt, medan en köttbit likt oxfilé eller ryggbiff är vanligt som huvudrätt. Glöm inte att ta reda på om någon i sällskapet är allergisk eller vegetarian. Många väljer att servera dryck till maten, sedan får gästerna själv ta med övrig dryck.