Inspiration från Italien

Det italienskinspirerade köket är en riktig vinnare såväl inom restaurangbranschen som i konditoribranschen. Tack vare kökets utsökta specialiteter såsom olivolja, pasta, gelato, bakelser, parmaskinka och mycket mer har de lyckats vinna alla våra hjärtan. I denna text har vi tänkt att fokusera på italienska konditorier och vad som bör finnas med på menyn. Praktiskt både för dig som letar efter ett bra medelhavsfik och för dig som tänkt starta ett eget sådant.

Medelhavsatmosfär

För det första är det viktigt att få till den där medelhavsatmosfären som får dig att känna dig som om du verkligen befinner dig i Italien. Marmorgolv och träbjälkar i taket är två stora italienska inredningstrender. Även smidda ljuskronor och utsmyckade möbler såsom böjda stolar och bord andas Italien. Färgerna bör gå i ljusa, klara färger såsom ljusgult och turkost. Växtlighet är också typiskt italienskt, mycket grönt och blommande växter passar alldeles utmärkt. Sten, lergods och keramik är ytterligare tre ”måsten” för att få till den där äkta italienska känslan. Du behöver förstås inte använda alla dessa tips för att få till den rätta atmosfären – plocka bara ut dina favoriter och skapa ditt eget Italien. Tänk enkelt men elegant.

På menyn

Italienska kakorI det italienska köket hittar vi ett fantastiskt utbud av både sött och salt. Italienarna är experter på att baka både bakelser och bröd. Typiska sötsaker från Italien är bland annat bakelser som cannoli, aragostine, sfogliatine och cantucci. Även kakor som cestini, ciambelline och ventagline brukar gå hem hos de flesta kunder. För recept och mer tips på italienska bakverk är det bara att kika runt på nätet som är fullt av inspiration.Om konditoriet är så pass stort att det finns plats för brödbakning är ett tips att baka härligt italienskt lantbröd med ingredienser som soltorkade tomater och andra italienska läckerheter såsom oliver och basilika. Ciabatta och foccacia är två underbara brödsorter från Italien.Det allra bästa italienska köket förlitar sig på enkla rätter med förhållandevis få ingredienser. Det är därför viktigt att köpa in råvaror av högsta kvalitet – dessa är vad som kommer att göra menyn till något utöver det vanliga. Driver du ett italienskt konditori kombinerat med ett café är pasta ett absolut måste på menyn. Satsa på enklare lunchrätter såsom italienskinspirerade sallader och pastarätter med ingredienser som oliver, soltorkade tomater, parmesanost och parmaskinka.

This entry was posted in Gott.