Öppna ett konditori

Många drömmer om att starta ett eget konditori. Att få förverkliga sin dröm som egenföretagare och driva sin egen verksamhet, precis som man själv vill och önskar. Eftersom vi gjort denna resa en gång tänkte vi ge lite tips.Vi har även tagit några tips från http://sarabakar.se

Satsa

KonditoriDet första man måste tänka på är att man verkligen är redo att satsa, både då det gäller tid och pengar. Det går inte att försöka starta upp på sidan om eller att testa ett tag för att se. Ge det en rejäl chans och satsa. Det är värt det.

Idé och affärsplan

Skapa en tydlig idé och plan för hur du vill driva ditt företag. Visualisera hur ditt tilltänkta konditori kommer att se ut, med produkter, inredning eventuell personal och så vidare. Ju tydligare plan man har desto enklare är det att sätta det i verkligheten. Är din dröm att endast sälja bakverk eller är det att skapa en plats för människor att ungås och trivas? Planeringen innan själva starten är grunden till hur det kommer att bli. Planera allt från lokaler, inredning och produkter till ekonomi och marknadsföring. Det är du som egenföretagare som håller i trådarna och är projektledare för ditt framtida konditori.

Lokaler och inredning

Vilket läge vill du ha på ditt konditori? Vill du satsa och ha det centralt så kostar även hyran mer, å andra sidan kan du få betydligt mer intäkter. Här gäller det att räka på inkomster och utgifter och se vilket alternativ som passar just er bäst. När ni bestämt dig för lokal, vilken inredning vill ni ha? Ska det endast vara en disk med era bakverk och en kassa eller ska ni ha möbler för era gäster att stanna och fika på plats? Väljer ni det sistnämnda gäller det att hitta möbler som passar hela er idé och koncept. Ska det vara kvalitetsmöbler som ska hålla många år framöver. Vilket alternativ det blir styrs helt av vilken plan och idé ni har med företaget.

Var professionell

Som egenföretagare gäller det att vara professionell, inte bara kring de bakverk ni ska sälja utan också allt runtomkring. Det gäller butikens design, kundbemötande, möte med andra företag och så vidare. Du representerar hela dagarna dig själv och dina produkter, vart du än går. Du ska framstå som den bild du har av hur ditt företag ska se ut.

Ekonomi

Ha en tydlig plan över din ekonomi. Hur mycket intäkter krävs det för att driva företaget som du önskar. Köper ni en ny inredning och anställer personal för att driva företaget, stämmer det då in på den budget ni satt? Ibland kan det vara idé att handla in saker eftersom, när intäkterna börjat rulla för att få svarta siffror redan i starten.Går du med tankarna att starta och driva ett nytt konditori skulle vi rekommendera att ta kontakt med någon resurs för egenföretagare där ni bor. De har hjälpt många med egna företag och vet vilka regler och bestämmelser ni ska följa och de har också god kunskap som kan hjälpa er på vägen.

This entry was posted in Tips.