Utrusta köket rätt

För att kunna vara så flexibel i köket som möjligt gäller det att ha rätt saker till hands. Ett bra utrustat kök kan hantera praktiskt taget vilket recept som helst och köper man bara rätt saker behöver man faktiskt inte så mycket som man först skulle tro.

En ordentligt kniv

Alla kök behöver en riktig kökskniv som kan klara av att skära även de mjukaste råvarorna utan att mosa dem men lika gärna kan användas för att hacka nötter. Knivar kommer i många olika varianter idag och det kan vara bra att ha ett par stycken av dem i köket. Men den mest mångsidiga kniven alla kök borde ha är helt klart en vanlig kockkniv.

Två stekpannor

Igen enskild stekpanna kan göra allt, men med två olika kan man göra väldigt mycket. Genom att köpa en gjutjärnspanna och en keramisk panna kommer man kunna tackla väldigt många recept och råvaror. Gjutjärnspannor ger väldigt bra stekyta och keramiska pannor med non-stickfunktion passar perfekt till mat med lite lägre fettinnehåll.

Matberedaren

Och när man talar om att hantera många olika ting är det nog inget som är så perfekt som en matberedare. Med rätt slags tillbehör kan man göra så otroligt mycket med denna maskin och inom kort kommer man fråga sig hur man någonsin klarade sig utan en. Med med det stora urval som finns på marknaden kan det vara bra att läsa ett par test av matberedare först.

Stavmixer

Men när det kommer till maskiner behöver man inte använda matberedaren till absolut allt. Ett bra alternativ många gånger är en stavmixer med multifunktion. Se bara till att den har en bra sladdlängd så man inte behöver använda en förlängningssladd varje gång man vill använda den vid köksbordet istället för bänken.

This entry was posted in Tips.